Politika e Skedarëve Kuki

Kjo faqe interneti përdor kuki. Ne përdorim kuki për të personalizuar përmbajtjen dhe reklamat, për të ofruar opsione për rrjetet sociale dhe për të analizuar trafikun tonë. 

Kjo faqe interneti përdor kuki. Ne përdorim kuki për të personalizuar përmbajtjen dhe reklamat, për të ofruar opsione për rrjetet sociale dhe për të analizuar trafikun tonë. Gjithashtu, ne ndajmë informacione në lidhje me mënyrën se si ju e përdorni faqen tonë me partnerët tanë socialë, të reklamave dhe të analitikës të cilët mund ta kombinojnë atë me informacione të tjera që ju u keni dhënë atyre ose që ata kanë mbledhur gjatë kohës kur ju keni përdorur shërbimet e tyre. 

Kukit janë skedarë të vegjël që përmbajnë tekst dhe që mund të përdoren nga faqet e internetit për ta bërë përvojën e përdoruesit më efikase. 
 
Ligji përcakton se ne mund të ruajmë kukit në pajisjen tuaj nëse janë të nevojshme për funksionimin e kësaj faqeje. Ne kemi nevojë për lejen tuaj për të gjitha llojet e kukive. 
 
Kjo faqe përdor  lloje të ndryshme kukish. Disa kuki janë vendosur nga shërbimet e palëve të treta për t’u shfaqur në faqet tuaja. 

Ndryshoni pëlqimin tuaj për kukit këtu 

Ju lutemi mbani parasysh se nëse nuk na lejoni të vendosim kuki ose çaktivizoni kukit që ne përdorim, kjo mund të ndikojë në përvojën tuaj si përdorues ndërkohë që përdorni faqen. Ju mund të çaktivizoni kukit duke përdorur cilësimet e shfletuesit tuaj, ju lutemi referojuni seksionit “Si të parandaloni dhe/ose fshini kukit” më poshtë. 

Nëse ndryshoni mendje për kukit, mund të ndryshoni cilësimet e shfletuesit tuaj dhe të fshini kukit nga pajisja juaj. 

Çfarë janë kukit?  

Kukit janë skedarë ose pjesëza me informacion që mund të ruhen në kompjuterin tuaj (ose në pajisje të tjera që mundësojnë lidhjen me internetin, si telefonat inteligjentë ose tabletat) kur vizitoni një faqe interneti. Zakonisht një kuki përmban emrin e faqes së internetit nga e cila e ka fillesën, ‘jetëgjatësinë’ e kukit (d.m.th. sa kohë do të qëndrojë në pajisjen tuaj), dhe vlerën, e cila zakonisht është një numër unik i gjeneruar në mënyrë të rastësishme. 

Për çfarë i përdorim kukit 

Faqja përdor vetëm kukit e nevojshme që janë thelbësore në mënyrë që faqja të funksionojë në mënyrën e duhur dhe që janë absolutisht të nevojshme për t’ju mundësuar të lëvizni në faqe dhe të përdorni opsionet e saj. 

Gjithashtu, faqja përdor kuki që na lejojnë të optimizojmë performancën e faqes në mënyrë që të përmirësojmë përvojën tuaj me faqen tonë të internetit dhe për ta bërë atë më të thjeshtë për t’u përdorur dhe për ta personalizuar sipas nevojave dhe interesave tuaja. Për më tepër, kukit ju ndihmojnë të përshpejtoni veprimtaritë dhe përvojat tuaja të ardhshme në faqe duke mbajtur mend preferencat tuaja, si gjuha dhe madhësia e fontit. Ne i përdorim kukit edhe për të përpiluar statistika të mbledhura në mënyrë anonime, që na lejojnë të kuptojmë se si e përdorin njerëzit faqen dhe na ndihmon të përmirësojmë strukturën dhe përmbajtjen e saj. 

Informacion për kukit e përdorura në faqe 

Janë tre lloje kukish në faqe: 
kukit e përhershme, kukit e përkohshme dhe kukit e palëve të treta. 

Kukit e përhershme ruajnë një skedar në kompjuterin tuaj për një periudhë të gjatë kohore, dhe përdoren, për shembull, me funksione të cilat përshkruajnë cili informacion është i ri që nga hera e fundit që keni vizituar një faqe interneti të caktuar (se sa do të qëndrojë kuki në pajisjen tuaj varet nga ‘jetëgjatësia’ e asaj kuki specifike dhe cilësimet e shfletuesit tuaj).  

Kukit e përkohshme ruhen përkohësisht në memorien e kompjuterit tuaj ndërkohë që po vizitoni një faqe interneti dhe përdoren, për shembull, për të përcaktuar gjuhën që keni zgjedhur. Pasi të jeni larguar nga faqja e internetit, kuki e përkohshme fshihet. 

Kukit e palëve të treta janë kuki që iu përkasin domain-eve të ndryshme nga ajo që tregohet në shiritin e adresës, të cilat mundësojnë gjurmimin e historisë së shfletuesit të përdoruesit. Ne përdorim Google Analytics dhe Google Ads, të cilat gjithashtu përdorin kuki, për të krijuar një pamje të mënyrës se si vizitorët tanë përdorin faqen dhe marketingun tonë. Këto kuki nuk përmbajnë informacion identifikues rreth vizitorit. 

Rrjetet tona sociale lidhen me AddThis; për shembull edhe Facebook, Google+, Twitter dhe Instagram përdorin kuki. Këto kuki nuk përmbajnë informacion identifikues rreth vizitorit. Për më tepër informacion shikoni Politikën e Privatësisë. 

Rreth Google Analytics  

Ne përdorim një mjet të quajtur "Google Analytics" për të mbledhur informacion në lidhje me përdorimin e faqes. Google Analytics mbledh informacione të tilla si sa shpesh përdoruesit e vizitojnë faqen, cilat faqe vizitojnë kur bëjnë këtë dhe cilat faqe të tjera kanë përdorur para se të vijnë në faqe. Diaverum përdor informacionin që marrim nga Google Analytics për të ruajtur dhe përmirësuar përmbajtjen dhe performancën teknike të faqes për të ofruar përvojën më të mirë për vizitorin e faqes së internetit. Google Analytics mbledh adresat e IP-së që ju caktohen kur vizitoni faqen. Diaverum nuk kombinon informacionin tuaj personal me informacionin e mbledhur duke përdorur Google Analytics. Mundësia që Google të përdorë dhe të shpërndajë informacionin e mbledhur nga Google Analytics në lidhje me vizitën tuaj në faqe kufizohet nga Kushtet e Shërbimit të Google Analytics (Google Analytics Terms of Service) dhe Politika e Privatësisë e Google (Google Privacy Policy). 

Ju mund të ndaloni që Google Analytics t'ju njohë kur riktheheni në faqe duke çaktivizuar kukit në shfletuesin tuaj. Ju gjithashtu keni mundësinë të ndaloni përdorimin e të dhënave nga Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout (kërkon instalimin e një shtese (Add-on) të shfletuesit) 

Si të pengoni dhe/ose fshini kukit  

Pjesa më e madhe e shfletuesve të internetit janë programuar për të pranuar kukit automatikisht. Ato mund të ndryshojnë cilësimet për të bllokuar kukit ose për t’ju paralajmëruar kur kukit dërgohen në pajisjen tuaj. Ka shumë mënyra për të menaxhuar kukit. 

Ju lutemi referojuni udhëzimeve të shfletuesit tuaj për t’ju ndihmuar të mësoni më shumë rreth mënyrave për të rregulluar ose modifikuar cilësimet e shfletuesit tuaj: 

Internet Explorer 

Edge 

Chrome 

Mozilla Firefox 

Safari 

 
Çaktivizimi i kukive që ne përdorim, mund të ndikojë në përvojën tuaj në faqe, për shembull ju mund të mos jeni në gjendje të vizitoni seksione të caktuara të faqes, ose mund të mos merrni informacion të personalizuar. 

Nëse përdorni pajisje të ndryshme për të parë dhe aksesuar faqen (p.sh. nga kompjuteri, telefoni inteligjent, tableta juaj etj.) duhet të siguroheni që secili shfletues në secilën pajisje të jetë rregulluar për t’iu përshtatur preferencave tuaja për kukit. 

Nëse dëshironi të vizitoni Diaverum.com pa ruajtur kukit në pajisjen tuaj pasi të keni mbyllur shfletuesin e uebit, ju mund të vizitoni faqen me anë të modalitetit të fshehtë. Referojuni dokumentacionit të shfletuesit tuaj se si të shfletoni nëpërmjet modalitetit të fshehtë. 

Lexoni më shumë për kukit këtu. 

 

Lista e kukive në faqe. 

Kjo faqe interneti përdor kuki. Ne përdorim kukit për të analizuar trafikun tonë, për të përmirësuar përvojën për përdoruesit tanë dhe kështu ju mund të shikoni videot tona. Ne nuk ruajmë detaje personale, por ne ndajmë informacione me partnerët tanë të analitikës në lidhje me mënyrën se si ju përdorni faqen tonë, të cilat ata mund t’i kombinojnë me informacione të tjera që ju u keni dhënë atyre ose që ata kanë mbledhur gjatë kohës kur ju përdorni shërbimet e tyre. 

Kukit janë skedarë të vegjël që përmbajnë tekst dhe që mund të përdoren nga faqet e internetit për ta bërë përvojën përdoruesit më efikase. 
 
Ligji përcakton se ne mund të ruajmë kukit në pajisjen tuaj nëse janë të nevojshme për funksionimin e kësaj faqeje. Ne duhet të marrim lejen tuaj për të gjitha llojet e kukive. 
 
Kjo faqe përdor lloje të ndryshme kukish. Disa kuki janë vendosur nga shërbimet e palëve të treta për t’u shfaqur në faqet tuaja. 
 
Ju  mund të ndryshoni ose tërhiqni pëlqimin tuaj nga Deklarata e Kukive në faqen tonë të internetit në çdo kohë. 
 
Mësoni më shumë rreth nesh, si mund të na kontaktoni dhe si përpunojmë të dhënat personale në Politikën tonë të Privatësisë. 
 
Ju lutemi deklaroni ID-në dhe datën tuaj të pëlqimit kur të na kontaktoni në lidhje me pëlqimin tuaj. 

Pëlqimi juaj aplikohet për domain-et e mëposhtme: global.diaverum.com 

Gjendja juaj aktuale: Lejoni të gjitha kukit.  

ID-ja juaj e pëlqimit: 8mVAklqbzzNBTE4lrmNH2slaV3rDZ+vhXfPW1/xz3UKOeEYsnRRa+A==  

Data e pëlqimit :‎E enjte,15‎ tetor‎ 2020, 22:‎54‎:‎22‎‎ sipas Orës Verore të Evropës Qendrore. 

Ndryshoni pëlqimin tuaj  |  Tërhiqni pëlqimin tuaj 

Deklarata e Kukive e rishikuar për herë të fundit më ‎10‎/‎5‎/‎2020 nga Cookiebot: 

Të nevojshme (9) 

Kukit e nevojshme bëjnë të mundur përdorimin e një faqeje interneti duke mundësuar funksione bazë si lundrimi i faqes dhe aksesimi në seksionet e sigurta të faqes së internetit. Faqja e internetit nuk mund të funksionojë siç duhet pa këto kuki. 

Emri 

Ofruesi 

Qëllimi 

Afati i përfundimit 

Lloji 

__cfduid 

diaverum.com 

Përdoret nga rrjeti i përmbajtjes, Cloudflare, për të identifikuar trafikun e besuar të uebit. 

29 ditë 

Kuki HTTP 

AI_buffer 

global.diaverum.com 

Përdoret në kontekst me "AI_sentBuffer" për të kufizuar numrin e përditësimeve të të dhënave të serverit (Azure).Gjithashtu kjo sinergji lejon faqen e internetit të zbulojë përditësime të dyfishta të të dhënave të serverit. 

I përkohshëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së 

AI_sentBuffer 

global.diaverum.com 

Përdoret në kontekst me "AI_buffer" për të kufizuar numrin e përditësimeve të të dhënave të serverit (Azure).Gjithashtu kjo sinergji lejon faqen e internetit të zbulojë përditësime të dyfishta të të dhënave të serverit. 

I përkohshëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së 

ai_session 

global.diaverum.com 

Ruan shtetet e përdoruesve në të gjithë kërkesat e faqeve. 

1 ditë 

Kuki HTTP 

ARRAffinity 

global.diaverum.com 

Përdoret për të shpërndarë trafikun në faqen e internetit në disa serverë për të optimizuar kohën e përgjigjes. 

I përkohshëm 

Kuki HTTP 

ASP.NET_SessionId 

global.diaverum.com 

Ruan shtetin e vizitorëve në momentin e kërkesave të faqeve. 

I përkohshëm 

Kuki HTTP 

CookieConsent 

global.diaverum.com 

Ruan gjendjen e pëlqimit të përdoruesit lidhur me kukit për domain-in aktual. 

1 vit 

Kuki HTTP 

countryCode 

global.diaverum.com 

Ruan kodin e vendit të përdoruesit për lokalizimin e përmbajtjes. 

I përhershëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së 

hp_splash 

global.diaverum.com 

Flag for Homepage Splash. (Sinjalizim për dritare në faqen kryesore të internetit) 

I përkohshëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së 

 

Statistika (6) 

Kukit statistikore ndihmojnë përdoruesit e faqes së internetit të kuptojnë se si ndërveprojnë vizitorët  me faqet e internetit dhe raportojnë informacionin në mënyrë anonime. 

Emri 

Ofruesi 

Qëllimi 

Përfundimi 

Lloji 

_dc_gtm_UA-# 

diaverum.com 

Përdoret nga Google Tag Manager për të kontrolluar ngarkimin e skriptit të tag-ut të Google Analytics. 

1 ditë 

Kuki HTTP 

_ga 

diaverum.com 

Regjistron një ID unike që përdoret për të gjeneruar të dhëna statistikore mbi mënyrën se si vizitorët përdorin faqen. 

2 vjet 

Kuki HTTP 

_gat 

diaverum.com 

Përdoret nga Google Analytics për të kontrolluar normën e kërkesës. 

1 ditë 

Kuki HTTP 

_gid 

diaverum.com 

Regjistron një ID unike që përdoret për të gjeneruar të dhëna statistikore mbi mënyrën se si vizitorët përdorin faqen. 

1 ditë 

Kuki HTTP 

ai_user 

global.diaverum.com 

Përdoret nga programi Microsoft Application Insights për të mbledhur informacion statistikor dhe të telemetrisë. Kuki përdor një identifikues unik për të njohur përdoruesit që rikthehen për të vizituar faqen herë pas here. 

1 vit 

Kuki HTTP 

mbledh 

google-analytics.com 

Përdoret për të dërguar të dhëna në Google Analytics për pajisjen dhe sjelljen e vizitorëve. Gjurmon pajisjet dhe kanalet e marketingut të vizitorëve në të gjitha pajisjet. 

I përkohshëm 

Gjurmues i pikselave 

 

Marketing (10) 

Kukit e marketingut përdoren për të gjurmuar vizitorët në të gjitha faqet e internetit. Qëllimi është që të shfaqen reklama që janë me interes dhe tërheqëse për përdoruesit individualë dhe më të vlefshme për publikuesit dhe reklamuesit e palëve të treta. 

Emri 

Ofruesi 

Qëllimi 

Përfundimi 

Lloji 

IDE 

doubleclick.net 

Përdoret nga Google DoubleClick për të regjistruar dhe raportuar veprimet e përdoruesit të faqes së internetit pasi ka parë ose klikuar në një nga reklamat e reklamuesit me qëllimin e matjes së efikasitetit të një reklame dhe për të prezantuar reklamat e synuara për përdoruesin. 

1 vit 

Kuki HTTP 

test_cookie 

doubleclick.net 

Përdoret për të kontrolluar nëse shfletuesi i përdoruesit mbështet kukit. 

1 ditë 

Kuki HTTP 

VISITOR_INFO1_LIVE 

youtube.com 

Përpiqet të përcaktojë kapacitetin e internetit (bandwith) të përdoruesve të faqeve me video të integruara nga YouTube. 

179 ditë 

Kuki HTTP 

YSC 

youtube.com 

Regjistron një ID unike për të mbajtur statistika mbi çfarë videosh nga YouTube ka parë përdoruesi. 

I përkohshëm 

Kuki HTTP 

yt-remote-cast-installed 

youtube.com 

Ruan preferencat e përdoruesit për video player-in, duke përdorur video nga YouTube. 

I përkohshëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së 

yt-remote-connected-devices 

youtube.com 

Ruan preferencat e përdoruesit për video player-in duke përdorur video nga YouTube. 

I përhershëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së 

yt-remote-device-id 

youtube.com 

Ruan preferencat e përdoruesit për video player-in duke përdorur video nga YouTube. 

I përhershëm 

Hapësira ruajtëse lokale HTML 

yt-remote-fast-check-period 

youtube.com 

Ruan preferencat e përdoruesit për video player-in duke përdorur video nga YouTube. 

I përkohshëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së 

yt-remote-session-app 

youtube.com 

Ruan preferencat e përdoruesit për video player-in duke përdorur video nga YouTube. 

I përkohshëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së 

yt-remote-session-name 

youtube.com 

Ruan preferencat e përdoruesit për video player-in duke përdorur video nga YouTube. 

I përkohshëm 

Hapësira ruajtëse lokale e HTML-së