Ushqimi i duhur duhet të jetë një pjesë integrale e trajtimit tuaj të hemodializës, duke ju ndihmuar të mbani një gjendje të mirë ushqimore dhe të parandaloni komplikimet ushqyese që lidhen me sëmundjen renale kronike (SRK), të tilla si nivelet e pakontrolluara të fosforit dhe kaliumit, etja, grumbullimi i lëngjeve dhe rreziku i kequshqyerjes. Nëse pacienti është diabetik, është gjithashtu e rëndësishme të kontrolloni nivelet e sheqerit në gjak. 

Kur filloni trajtimet në klinikën e hemodializës, dietologu juaj do të hartojë një plan diete të individualizuar të përshtatshme për situatën tuaj klinike, sociale dhe ekonomike dhe preferencat tuaja. Kështu, ju mund të kontrolloni dhe menaxhoni atë që hani në mënyrë të sigurt, duke shkëmbyer ushqime sipas ekuivalentëve ushqyes, që do t'ju japë dietologu, për të rritur shumëllojshmërinë e marrjes së ushqimit tuaj. 

Ndërsa hemodializa, trajtimi çon në rritjen e nevojave për energji dhe në njëfarë humbjeje të proteinave, dhe për komoditetin tuaj personal, ne ofrojmë një pije freskuese të lehtë që mund ta zgjidhni në fillim të çdo trajtimi. Herë pas here dhe gjatë periudhave festive, ofrojmë një pije freskuese të lehtë bazuar në një temë. Shfrytëzojeni sa më shumë! 

Në shumë situata klinike në të cilat, për arsye të ndryshme, nuk jeni në gjendje të hani sasinë e ushqimit të kërkuar për t'ju dhënë energjinë dhe lëndët ushqyese që ju nevojiten, dietologu mund t'ju udhëzojë të filloni të merrni suplemente ushqimore. 

Një pjesë e rëndësishme e të ushqyerit tonë lidhet me shqisat tona: shijen, aromën dhe strukturën e ushqimit. Duke pasur parasysh disa nga kufizimet dhe kujdesin ushqyes që janë të nevojshëm, është edhe më e rëndësishme që vaktet tuaja të jenë të këndshme dhe të shijshme. Ekipi ynë i nutricionistëve është në dispozicionin tuaj për këshilla individuale. 

Përmbajtje të ngjashme

Hemodializa (HD): procesi
Hemodializa largon substancat toksike të akumuluara në trupin tuaj si rezultat i insuficiencës së veshkës.
d.HOLIDAY
Krijimi i mundësisë që pacientët të bëjnë një jetë të kënaqshme
Aksesi Vaskular
Si të Kujdesem për Aksesi Vaskular?